“Memur-Sen ve Bayındır Memur-Senin hedefi, “önce insan” anlayışından hareketle insan onurunu ayağa kaldırmaktır”
Memur-Sen ve Bayındır Memur-Senin hedefi, “önce insan” anlayışından hareketle insan onurunu ayağa kaldırmak olduğunu belirten Tufanoğlu, “Sendikamızın kuruluşundan bugüne kadar üstlendiği misyon doğrultusunda verdiği soylu mücadele ve elde ettiği kazanımlar, sendikal anlayışımızı ortaya koymaktadır. Memur-Sen camiası olarak, sendikamızın ve konfederasyonumuzun büyümesiyle yetinen pragmatik sendikacılık değil, çözüme paydaş sorumlu sendikacılığı benimsediğimizi, ücret sendikacılığı yerine değerler sendikacılığı ve hizmet sendikacılığı yaptığımızı göreceksiniz.“Yeniden Büyük Türkiye’nin” inşası sürecinde sorumluluk almayı milli bir görev olarak gören Türkiye’nin en büyük konfederasyonu Memur-Sen olarak çalışanlarımıza daha fazla refah, ülkemize daha fazla huzur, milletimize daha derin bir kardeşlik için çalışmaktayız. Dünya mazlumlarına daha çok destek için çıktığımız kutlu yolculuk ve soylu mücadelede; hedefimiz barış ve kardeşliğin hakim olduğu birlik ve dirlik içinde olan “Yeniden Büyük Türkiye’dir.” Yeniden Büyük Türkiye’nin inşasında üzerimize düşeni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Memur-Sen olarak Darbe dönemlerinin yasakçı zihniyetine, vesayetçi anlayışına, kanunları kullanarak koyduğu yasaklara, boyun eğmedik ve ortak akıl mitingleri düzenleyerek mücadelemizi verdik. Yine aynı darbeci zihniyetin koyduğu yasalarla değil daha büyük ve daha güzel bir Türkiye’de yaşayabilmek için sivil anayasanın bir an önce yapılması gerektiğine inandık ve çalışmalarımızı yaptık. Kadına şiddetin ve zulmün en ağır vakalarını yaşadığımız bugünlerde “Özgürlük için on milyon imza” kampanyasıyla kamudaki başörtü yasağının kaldırılmasına öncülük ettik. Başörtüsü zulmüne 12 milyon 300 bin imzayla dur dedik. Yine insanları ötekileştiren, değersiz kılan, etnik kimliğinden dolayı dışlayan zihniyetlerin yanında değil, karşısında durduk” şeklinde konuştu.
“Dünya üzerinde yaşanan bütün zulümlere karşı dik durduk, durmaya da devam edeceğiz”
Dünya üzerinde yaşanan bütün zulümlere karşı dik durduk, durmaya da devam edeceklerini ifade eden Tufanoğlu, Ülkemizde yaşanan felaketlerde milletimizin yanında yer alarak acılarına ortak olduk. Bayırbucak Türkmenlerine ve Terör Mağduru vatandaşlarımıza 81 İlden Merhamet Tırları gönderdik. Sadece ülkemizle kalmayıp medeniyet havzasındaki bütün insanların, bütün mazlumların gür sesi olmaya çalıştık. Dünya üzerinde yaşanan bütün zulümlere karşı dik durduk, durmaya da devam edeceğiz. Suriye’de, Irak’ta kan akarken, Filistin’de gözyaşı dinmezken, Somali’de, Mali’de, Etiyopya’da açlık yürekleri burkarken sessiz kalamazdık, seyirci olamazdık, olmadık da. Arakan’da, Doğu Türkistan’da ve Suriye’de zalim yönetimlerin zulmüne maruz kalanlara el uzattık. Mısır’da demokrasiye vurulan darbeye ve özgürlük diyenleri katleden darbecilere karşı Mısır halkının yanında yer aldık. Filistin’e ve Gazze’ye olan muhabbetimizi, terör devletlerine yönelik lanetimizi her fırsatta dile getirdik. Ülkemizde ve İslam coğrafyasında yaşanan olaylar bizlere çok daha büyük sorumluluklar ve görevler yüklemektedir. İşte bu yüzden Memur-Sen ve Bayındır Memur-Sen nerede olursa olsun mazluma destek, zalime korku olmaya devam edeceğini belirtti.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2015 Yılı Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi ve 2016 Yılı Hedeflerinin Müzakeresi Çalıştayında konuşan Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, 3. Dönem Toplu Sözleşme Kazanımlarından bahsetti.
-Bayındır Memur-Sen olarak geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz 5. Olağan Genel Kurul ile birlikte yeni anlayış, yeni vizyon ve yeni stratejimizi devreye soktuk.
-Resmi sayımlar sonucunda diğer sendikaların toplam üye sayısını geçerek 15.000 bin üyeyle zirveye oturduk, liderliğimizi sürdürdük.
-Toplu sözleşme masasına, 11 Hizmet Kolunda yetki alarak oturma hakkı elde ettik.
-Toplu Sözleşme öncesi hizmet kolumuza bağlı her kurum için, üyelerini teşkilatımızdan seçtiğimiz Toplu Sözleşme komisyonları kurduk.
-Akademik çalıştaylarla 3. Dönem Toplu Sözleşme taleplerimizin alt verilerini oluşturduk. Akademik çalışmalarla oluşturulan verileri komisyonlardan çıkan raporlarla birleştirerek yoğurduk, olgunlaştırdık.
-Ortaya çıkan talepleri Bayındır Memur-Sen Yönetimi, Başkanlar Kurulu, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu gibi istişare mekanizmalarından geçirerek teklifler paketine dönüştürdük ve Devlet Personel Başkanlığı’na sunduk.
-Bu süreçte Başbakanla yaptığımız görüşme tekliflerimizin devletin zirvesinde masaya yatırılmasına, tartışılmasına, bürokrasinin işi daha ciddi ele almasına zemin hazırladı. Sonrası hepinizin malumu ilk turda üç kazanım.
- Ve sabahlara kadar devam eden turlar. Alınteri, emek, müzakereler. Peş peşe gelen kazanımlar.
-Kamu görevlilerinin zaferiyle sonuçlanan 3. Dönem Toplu sözleşmesiyle birlikte kamu görevlilerimiz 2016 yılı için 6+5, 2017 yılı için 3+4 kümülatif ise iki yıllık yüzde 19.2 zam alarak son 12 yılın oransal anlamda en iyi kazanımını elde etmiş oldu.
-3. Dönem Toplu Sözleşme ile birlikte ilk defa Emeklilerimiz mütakabat metnine girmiş oldu.
-Emekli kamu görevlilerinin maaşlarına oransal zammın yanında 100 TL ilave artış sağladık.
-Çalışanların emekli ikramiyelerine bir kalemde 3765 TL artış sağladık.
- 4/C statüsündeki kamu görevlilerinin maaşlarına 159 TL ek ödemeyle birlikte 14.3 ile 17.3 arasında zam aldık.
-4/C’li personelin ve üniversiteli işçilerin kadroya geçişinde kapıyı araladık.
-İlave bir derece verilmesi beklentisini kazanıma dönüştürdük.
-Kamu görevlilerine Cuma Namazı izni verilmesi için çalışmayı başlattık.
- Toplu Sözleşme ile birlikte sosyal kazanımlar rekor seviyeye ulaştı. Genel toplu sözleşmeyle 43, hizmet kolları toplu sözleşmesiyle 170 olmak üzere toplam 213 kazanımla tarihi bir rekora imza attık.
Bayındır Memur-Sen olarak bir önceki Toplu Sözleşmeye oranla kazanımlarımızı 9 kat artırdık. Ulaşılması güç bir rekora imza attık.
Hizmet Kolu Toplu Sözleşmesiyle birlikte Tapu ve Kadastro Çalışanlarımız için elde ettiğimiz kazanımlar ise;
*Tapu Müdürlüğü çalışanlarımızın fazla mesai sorununu çözüme kavuşturduk.
*Tapu çalışanlarımız için Medeni Kanunun 1007. Maddesine süre sınırlaması getirdik.
*Kadastro Çalışanlarımızın Kadastro Tazminat Kazanımını devam ettirdik.
*Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde ücretleri döner sermaye bütçesinden karşılanmak üzere personel alımının önünü açtık ve süreci başlattık.
*Fiili Hizmet Süresi Zammı İçin Gerekli Çalışmayı Başlattık.
Bayındır Memur-Sen’in hizmet kolumuza bağlı toplam 10 kurum bulunduğunu ve bu kurumların içerisinde sendikamızın kanayan yarası olarak Tapu Müdürlüklerini gördüğünü vurgulayan Genel Başkanımız Tufanoğlu şöyle devam etti:
“Tapu Müdürlüklerimizi yılda ortalama 20 milyon vatandaşımız ziyaret etmektedir. Bununla beraber Tapu Müdürlüklerimizde yılda 8 milyona yakın işlem yapılarak ülke bütçesine yaklaşık olarak yılda 9 katrilyon lira para aktarılmaktadır. Ayrıca Tapu Müdürlüklerinde yapılan anketlerde vatandaş memnuniyetinin % 97’lere ulaştığı tespit edilmiştir. Buna karşılık çalışanlarımızın karşılaştıkları riskleri, aldıkları ücreti ve iş yoğunluğunu kıyaslayacak olursak ortada büyük bir adaletsizliğin olduğu görülmektedir. Tapu bir ülkenin namusudur anlayışıyla mesai mefhumu olmaksızın emek veren Tapu ve Kadastro çalışanlarımız için önümüzdeki dönemde mücadele edeceğimiz” dedi.
Taleplerin başında;
*Çalışanlarımıza döner sermaye bütçesinden pay verilmesi,
*Mülkiyet Uzmanlığı kadrolarının tahsisi gelmektedir.
Tapu ve Kadastro Çalışanlarımızın hak ettikleri mali ve sosyal hakları alan kadar mücadelemiz her platformda devam edecektir.
“İş güvencesi Memur-Sen ve kamu görevlilerinin ortak kırmızı çizgisidir”
İş güvencesi Memur-Sen ve kamu görevlilerinin ortak kırmızı çizgisi olduğunu ifade eden Tufanoğlu, “Son dönemde sık sık gündeme gelen 657 sayılı yasanın değiştirilmesi ile ilgili Memur Sen’in görüşünü burada bir kez daha belirtmek istiyorum. Seçim beyannamesinde yer verilmeyen, işaret dahi edilmeyen 657 Sayılı Kanun değişikliği ve iş güvencesi odaklı tartışma zemini arayışını doğru bulmuyoruz. Kamu görevlilerinin iş güvencesinin olması bir riskler zinciri olarak gösterilmek isteniyor. İş güvencesi olmadığında ortaya çıkacak tehlikeler ve açıklar konusunda değerlendirme yapılmadığı çok net anlaşılıyor. 657 Sayılı Kanun'da reformist anlayışla değişiklik yapılması başlığının hemen altına iş güvencesi alt başlığını koyma çabaları; kamu personel sistemini, iş güvencesini ve 657 Sayılı Kanun'un içerdiği hükümleri ve genel konseptini incelemeyen, irdelemeyenlerin konuya müdahil olduğunu gösteriyor. Memur-Sen olarak, güvencesiz istihdam noktasında netiz ve buna kesinlikle karşıyız. İş güvencesi Memur-Sen ve kamu görevlilerinin ortak kırmızı çizgisidir. Memur-Sen olarak, güvenceli kamu görevlisini, güçlü memur olarak görüyoruz. Güçlü memuru da güçlü devlet olarak görüyoruz. Tam da bu nedenle kamu da istihdamın artırılmasını savunuyor, kamu görevlisi statüsünü aşındırmaya yönelik 657 Sayılı Kanun'da yapılacak değişiklikleri kabul etmiyoruz” dedi.
“Memur-Sen akademik sendikacılık anlayışını benimsemiştir”
Memur-Sen akademik sendikacılık anlayışını benimsediğini hatırlatan Tufanoğlu, “Sendikacılık anlayışımızın sorumlu sendikacılık ve hizmet sendikacılığı olduğunu belirtmiştim, aynı zamanda Memur-Sen akademik sendikacılık anlayışını benimsemiştir. Bu anlayışla sendikamız, 2011 yılında aldığı Avrupa Birliği Projesiyle ülkemizde yeterlilik belgesi verebilen sayılı kurumlar arasına girmiştir. Sendikamız bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Yeterlilik Belgesi Vermeye yetkili MESYET İktisadi İşletmemiz, Harita Kadastro, Yapı Teknik Ressamlığı ve Restorasyon alanlarında birçok sektör çalışanımızı yeterlik belgesiyle buluşturmuştur. MESYET İktisadi İşletmemiz ülkemize ve sektöre katkıda bulunmak için Harita Kadastro (seviye 4 - 5) alanında 130 belgeyi ücretsiz olarak vermiş, önümüzdeki 1 yıl içerisinde 400 belgeyi de ücretsiz olarak vermeyi hedeflemektedir” diye konuştu.
Tufanoğlu konuşmasını,Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’müzün 2015 Yılı Faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve 2016 Yılı Hedeflerinin Müzakere Çalıştayının ülkemize ve milletimize şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyor, bu duygu ve düşüncelerle sizleri; sendikam Bayındır Memur-Sen adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum” sözleriyle noktaladı.
Çalıştayın açılışında konuşan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Gökhan KANAL, Dünyada tartışılmayan ve evrensel olan üç temel hakkın yaşam, özgürlük ve mülkiyet olduğunu belirterek “Mülkiyet ve buna ilişkin hakların tesisi ve muhafazasıyla görevli bulunan kurumumuz, devletin en önemli fonksiyonlarından birini yerine getirmekte ve hizmet sektöründe yer almaktadır” diye konuştu.
Son 13 yılda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olarak çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Genel Müdür Kanal, Türkiye'nin kısa, orta ve uzun vadede büyümesine katkı sağlayacak önemli adımların atıldığını vurguladı.
Genel Müdür Kanal, 169 yıllık geçmişe sahip olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün ülkenin en önemli ve en güvenilir kurumları arasında yer alarak günümüze kadar geldiğini ifade ederek, yaklaşık 18 bin 500 personeliyle yıllık 7 milyon işlem hacmine ulaştığını, yılda 20 milyon vatandaşa hizmet verdiğini belirtti.
Küresel değişme ve gelişmelerin etkisiyle ortaya çıkan yeni yönetim anlayışının toplumsal yaşamın her alanında köklü değişiklikler yapmayı gerektirdiğine dikkati çeken Genel Müdür Kanal, "Dünyada gelişen küreselleşme yaklaşımı, ülkemizin AB'ye katılım amacı ve gelişen bilgi teknolojilerinin sağladığı olanaklar, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü teşkilat yapısının ve hizmet sunumlarının yeniden yapılandırılmasını da gerekli kılmaktadır" dedi.
Artık Türkiye'de devlet algısının değiştiğini dile getiren Genel Müdür Gökhan Kanal, “Gardiyan Devlet” anlayışından “Hadim Devlet” anlayışına geçildiğinin altını çizdi.
Bilgi çağının gelişimine ayak uydurabilmek için özverili bir çalışma içerisinde olan kurumumuzla ilgili olarak basında yer alan bazı haberlerin kurumu yıprattığını vurgulayan Genel Müdür Kanal, şöyle devam etti:
"Bu tür haberler sizleri, bizleri ve Sayın Bakan'ımızı derinden üzmektedir, canımızı acıtmaktadır. Bu nedenle tabii sizleri, hepinizi tenzih ederek söylüyorum, etrafınızda kötü niyetli çalışanlar varsa bunları ayıklayalım, yine hangi meslek gurubuna ait olursa olsun kötü niyetli olan, itibarımızı sarsacak aracıları da mümkün mertebe müdürlüklerimizden uzak tutmaya çalışalım. Canımızı acıtacak kişileri aramızdan çıkaralım, bu kişilere fırsat vermeyelim. Bu tür kişileri sistem dışına atma tecrübe ve iradesini gösterelim. Vatandaşla olan ilişkilerimizde insana hizmet etmenin ulvi bir görev olduğunu unutmayalım."
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olarak üretilen verilerin de kaliteli, güvenli ve modern dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilir nitelikte olması gerektiğine dikkati çeken Genel Müdür Kanal, 2016-2019 yılları arasında daha büyük ve önemli projelerle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünü çağın da ötesine taşımayı hedeflediklerini kaydetti.
Genel Müdür Kanal, e-sicil uygulamasına geçilip, büyük oranda tapu kütüklerinin işleyişten kaldırılması için proje çalışmalarının sürdürüldüğünü belirterek, bu projeyle taşrada ve merkezde bulunan arşivlerin tamamının dijital ortama aktarılmasının hedeflendiğini söyledi.
“Mobil Tapu Müdürlüğü Uygulamasını Hayata Geçireceğiz”
Mobil Tapu Müdürlüğü Uygulamasını Hayata Geçireceklerini ifade eden Kanal,”Emlak müşavirliği ve lisanslı tapu müşavirlik bürolarına yönelik çalışmalar da yapacağız. Tapu, kadastro, harita ve bilişim alanındaki bilgi birikimini ve iş gücünü diğer dünya ülkelerine ihraç edeceğiz. E-haciz ve e-ipotek uygulamalarını gerçekleştireceğiz. Mobil tapu müdürlüğü uygulamasını hayata geçireceğiz" dedi.
Kadastro yenileme ve sayısallaştırma çalışmalarının yanı sıra orman kadastrosunu ve 2/B çalışmalarını da büyük oranda tamamlayacaklarını belirten Genel Müdür Kanal, Gayrimenkul Kıymetler Borsası kurulumuna yönelik kurumsal stratejiler geliştireceklerini söyledi.
“Türkiye’ye ve Dünya'ya Restoratörler Yetiştireceğiz”
Türkiye’ye ve Dünya'ya Restoratörler Yetiştireceklerini vurgulayan Kanal, Biyometrik avuç içi kimlik doğrulama sistemiyle avuç içi izlerini tarayacak ve böylece yapılan işlemlerde, sahte kimlik, imza taklit etme ve yerine 'dublör' kullanma gibi birçok sahtecilik olaylarının önüne geçeceğiz" dedi.
Genel Müdür Gökhan KANAL, “Kamulaştırma ve intikal veya olabilecek başkaca işlemlerde resmi şekil şartını kaldırmak suretiyle dairelerindeki yoğunluk azalacak. Böylelikle vatandaşlarımızı gereksiz süreçlerden kurtaracağız” dedi.
Eğik hava görüntüleri alarak 3 boyutlu şehir modelleri üreteceklerini bildiren Genel Müdür Gökhan KANAL, ayrıca 2016 Yılı içerisinde İkinci Uluslararası Osmanlı Coğrafyası Arşiv Kongresi'ni gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.
“Personelimize Yönelik Yeni Projeleri Hayata Geçiriyoruz”
Personelin yönetim mekanizmalarına ve kurumun gelişim süreçlerine fikri ve fiili etkin biçimde katılımının sağlanmasının çalışanlar arasında duygusal bağları güçlendirip, kurumsal aidiyeti geliştireceği düşüncesinden yola çıkarak “Çalışan Memnuniyeti” uygulamasının ilk etabına başlanıldığını kaydeden Genel Müdür Gökhan Kanal, “Münferit ve umumu ilgilendiren sorunlar ile kurum vizyonu ve işleyiş mekanizmalarını ilgilendiren eksiklik ve yanlışlıkların, bir ailenin fertleri biçiminde birlik ve beraberlik duygularıyla hareket eden tüm birimlerimiz ve personelimizin etkin katılımı ile ortaya konulup değerlendirilmesi ve çözüm önerilerinin belirlenip uygulamaya konulması noktasında her kademedeki çalışanlarımıza önemli sorumluluklar düşmektedir” diye konuştu.
Yapılan çalışmalarla personelimizi temenni ve sorunlarını bizzat ileterek, görüş, öneri, şikâyet ve talepleri ile proje önerilerini de paylaşabildiğini belirten Genel Müdür Kanal, “Bu çalışmanın, bakış açımızın değiştirilerek yeni bir başlangıç yapılabilmesi, kurumumuzun vizyonunun yeniden belirlenebilmesi, yeni projelerle daha da gelişmesi, mevcut sorunların çözüme kavuşturulabilmesi ve yeni oluşabilecek sorunların önüne geçilebilmesi, böylelikle, etkili, verimli, hızlı ve kaliteli hizmetlerin gerçekleştirilmesi yolunda kurumumuza ve çalışanlarımıza faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.
Konuşmasında “Personel Kabul Günlerine” de değinen Genel Müdür Gökhan Kanal, “Türkiye’nin her yerinden gelen ve her kademedeki personelimizle dertleşme, istişare etme, kurumumuzun geleceğine dair paylaşımlarda bulunma fırsatı buluyoruz kısaca Tapu ve Kadastro teşkilatının tüm çalışanlarına yönetimde söz sahibi olma fırsatı sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün bir aile ortamında yönetilerek yeni Türkiye yolunda emin adımlarla ilerleyeceğini ifade eden Genel Müdür Kanal, personele yönelik yapılan çalışmaların bir halkası olarak “Performans Ölçüm Sistemi” nin oluşturulduğunu, performansı yüksek çalışanlarımızın gerçekçi bir yöntemle ödüllendirileceğinin müjdesini verdi.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2015 Yılı Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi ve 2016 Yılı Hedeflerinin Müzakeresi Çalıştayına Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Ömer Türk ve Gökhan Şimşek,Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Gökhan Kanal, Genel Müdür Yardımcılarımız Hüseyin Kesimoğlu ve Ömer Sinan Bayçelebi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Üst Yönetimi, Bölge Müdürleri, Bölge Müdür Yardımcıları, Tapu, Kadastro Müdürleri ile Şube Müdürleri ve Prof. Dr. Cemal Zehir katıldı.
Bu gönderiye henüz kimse yorum yapmadı