Memur-Sen Konfederasyonu 37. İl Temsilcileri Toplantısı, Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Memur-Sen 37. İl Temsilcileri Toplantısı, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, bağlı Sendikaların genel başkanları ve Memur-Sen 81 il temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Sendikaların genel kurulları sonrası teşkilat çalışmaları, üye çalışmaları, 7. Dönem Toplu Sözleşme tekliflerinin belirlenmesine yönelik saha çalışmaları ele alındı.
Fiyat İstikrarının Sağlanması İçin Enflasyonun Düşürülmesi Gereklidir
Toplantıda, açıklanan enflasyon verilerine değinerek başlayan Yalçın, “Bugün açıklanan veriler maaşların erimeye başladığını, kayıpların arttığını, telafi için ara iyileştirme yapılması gerektiğini göstermektedir. Memur-Sen olarak, toplu sözleşmede elde ettiğimiz artış oranı üzerine yapılacak bir iyileştirmenin refah payı olarak verilmesini bu sebeple dile getirmiştik. Enflasyon ivmesinin aşağı yönde seyri ve alım gücünün yükseltilmesi adına bir çalışma yapılması kamu görevlileri için oldukça önemlidir. Yıllık enflasyon düşüşünü destekleyici nitelikte aylık enflasyonun da düşüşe geçmesi sabit gelirlilerin alım gücünü koruyacaktır. Tüm sabit gelirlilerin ekonomik dalgalanmadan korunması adına bugüne kadarki önerilerimiz kapsamında adım atılmasını bekliyoruz” diye konuştu.
15 Mayıs Üyelik Mutabakatlarında Örgütlenme Bayrağını Zirveye Taşıyacağız
“Etkin gücümüz örgütlülüğümüzden gelmektedir” diyen Ali Yalçın bu örgütlü gücün zirvedeki yerini, sahadaki dinamizmini sürdürmesi için 15 Mayıs üyelik mutabakatlarına yönelik bütün teşkilatın, birimlerin ve komisyonların olağanüstü bir çaba göstereceğinden kuşku duymadığını belirtti. Yalçın, sözlerini “Gücümüzü, örgütlülüğümüzü pekiştirerek, üye artışıyla Toplu Sözleşme masasına oturacağız ve tüm kamu görevlileri için yeni dönemde kendi rekorlarımızı kırarak yeni kazanımlara imza atacağız” şeklinde sürdürdü.
7. Dönem Toplu Sözleşmeye Örgütlü Gücümüz ve İlkeli Sendikacılık Tecrübemizle Hazırlanıyoruz
Asrın felaketi depremlerin yaralarının sarıldığı, kurda yaşanan dalgalanma ve artışların piyasa girdilerini etkilemesi sonucu enflasyonun tetiklendiği bir ortamda, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden sonra gerçekleşecek 7. Dönem Toplu Sözleşme’nin bu yıl daha da önemli hale geldiğini belirten Yalçın, “Önümüzdeki toplu sözleşme içinden geçtiğimiz süreçlerin ardından bizi bekleyen son derece önemli bir eşik olacak. Bu nedenle o masaya her zamankinden daha güçlü oturmak, genelde ve hizmet kollarında yetkili olma sıfatımızı perçinlemek mecburiyetindeyiz. Bunun da yolu teşkilat bilinci ve aidiyetiyle toplumsal yapıya ve örgütlülüğe yön vererek üye sayımızı artırmaktan, sahada bütün gücümüzle etkin olmaktan geçiyor.” dedi.
4688 Sayılı Kanun’un Evrensel İlke ve Normlarla Uyumlu Hale Getirilmesi Gerekiyor
Kamu görevlileri sendikacılığının ve toplu sözleşmenin ikincil mevzuatı olan 4688 sayılı Kanun’un geniş bir yapısal revizyona ihtiyacı olduğunu söyleyen Ali Yalçın, “Bu bağlamda Kanun’un tümüyle gözden geçirilmesi, evrensel ilke ve normlarla uyumlu hale getirilmesi amacıyla bir takım değişikliklerin yapılması için ortaya koyduğumuz rapor, teklif ve çalışmalar doğrultusunda yasa değişikliği yapılarak toplu sözleşmenin kapsamının genişletildiği, tutanak düzenine geçildiği, sürenin artırıldığı, Hakem Heyeti’nin aritmetiğinin bağımsız ve adil karar verme kimliğine uygun hale getirildiği, örgütlenme özgürlüğünün genişlediği, grev hakkının verildiği, dayanışma aidatının getirildiği bir toplu sözleşme düzeni gecikmeksizin tesis edilmelidir.” dedi.
Yardımcı Hizmetler Sınıfı Genel İdari Hizmetler Sınıfına Dahil Edilmelidir.
Ali Yalçın, Kamudaki Avukatlar, Şube Müdürleri, Müdürler, Mühendisler, Vaizler, Murakıplar, Uzmanlar ve diğer teknik personel ile idari personelin beklentilerini karşılayacak iyileştirmelerin yapılması, Yardımcı Hizmetler Sınıfının zaman kaybetmeden Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmesi ve 1. Dereceye yükselen tüm kamu görevlilerinin ek göstergelerinin 3600'e yükseltilerek memnuniyetin kapsamının genişletilmesi gerektiğini vurguladı.
Memur-Sen; Büyümede, Gelişmede ve Özgürleşmede En Büyük Pay Sahibidir
Kuruluşundan günümüze kadimden beslenen ve bizi biz yapan değerler, kavramlar, kurallar ve sendikal hayatımıza yön veren ilkelerle; insanı, hakkı, emanete sahip çıkma sorumluluğuyla erdemli sendikacılığı zirvede yaşayan Memur-Sen’in Türkiye’nin büyümesinde, gelişmesinde, özgürleşme ve demokrasisinin güçlenmesinde büyük bir paya sahip olduğunu ifade eden Ali Yalçın, kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarının artmasında, hayata geçirilen kazanımlarda baş aktör olduğunu ve bunun için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.
14 Mayıs’ta İlkeli Duruşu, Değerlere Saygıyı, Mazlumları Himayeyi, Bağımsız Dış Politikayı ve İstikrarı Tercih Edeceğiz
14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerle ilgili, demokrasi mücadelesinde milletin ve iradesinin, zulüm karşısında insanlığın ve mazlumların sesi ve vicdanı olan ve olmaya devam edecek Memur-Sen’in tutumunu belirlemeye yönelik istişarelerin de işletildiğini ifade eden Ali Yalçın, 14 Mayıs’ta ilkeli duruşu, mazlumları himayeyi, bağımsız dış politikayı, terörle etkili mücadeleyi, medeniyet değerlerine ve inanca saygıyı önceleyeceklerini, milletin değerlerine sırtını dönen değil milletle kucaklaşan politik duruşu destekleyeceklerini, her alanda Türkiye’yi, ortaya koyduğu yenliklerle güçlendiren istikrarı tercih edeceklerini ve tercihlerinin ilkesel olacağını ifade etti.
Yalçın’ın konuşmasının ardından İl Temsilcileri ve Sendika Genel Başkanlarının katılımıyla kapsamlı bir istişare gerçekleştirildi.